Ірина Моргун з Тернополя та її діти виростили мікрозелень на лляному килимку.
Про це вона написала у фейсбуці. Зелень проростили, користуючись спеціальним набором.
Як видно з фото, до нього входять контейнери та лляні килимки, які потрібно зрошувати водою.
“Для мене усе, що з зернини в рослину – магія. А це взагалі – казка, магія й фантастика. Діти в захваті: розпочали з гірчиці та базиліку. 4 дні й чарівна коробочка ожила. Є ще 10 пакетиків. Малі виришили розтягнути задоволення”, – розповіла Ірина.
“Доглядають за інструкцією, двічі на день провітрюють і зрошують паростки. За тиждень кожен збиратиме свій врожай”, – йдеться у її пості.
Мікрозелень — це тижневі паростки рослин, які можна і потрібно їсти. Вважається, що за цей час паростки досягають максимальної харчової цінності: вони містять у декілька разів більше вітамінів та мінералів, ніж зрілі рослини. Перед зернами у паростків є ще одна перевага: у них менше калорій. Насіння для мікрозелені продається і у магазинах органічних продуктів, і у магазинах здорового харчування. Виробники гарантують, що це чистий продукт — без пестицидів та іншої хімії.
Як повідомляла “обласТь”, МЕШКАНЕЦЬ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ КРУГЛОРІЧНО ВИРОЩУЄ ОРГАНІЧНІ ОВОЧІ (ФОТО)