Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Сезон молодої картоплі на Тернопільщині: що пропонують на ринку

На центральному ринку Тернополя продають молоду картоплю. ЇЇ привозять з Борщівсього, Заліщицького, Козівського та Лановецького районів.

Продають молоду картоплю за ціною від 30 до 45 гривень за кілограм.

Продавчиня Надія каже, свій товар привезла з Козівського району.

“Продаю молоду картоплю сорту “Біла роса”. Вирощую сама, тому в якості впевнена. Удобряла ґрунт гноєм, тому вона без хімікатів”, – розповіла жінка.

Попит на молоду картоплю є, кажуть продавці. Водночас, продавчиня Анна каже, попри попит, люди молоду картоплю купують малими порціями, чекаючи дешевшу.

Картопля цього року гарно вродила. Люди купляють, але мало. Зрозуміло, що це тільки початок, то коли подешевшає будуть більше брати.

До речі, молода картопля корисна не тільки для здоров’я, але і для фігури. Молодою вважається картопля, яку збирають, як правило, через два тижні після закінчення цвітіння, до повного дозрівання. Відрізнити таку картоплю від «старої» досить легко і просто. У молодих бульб шкірка тоненька, напівпрозора і дуже ніжна. Вона з легкістю відстає, навіть при натисканні на неї пальцями.

Єдиний недолік цього чудового овочу в тому, що він є сезонним продуктом. А сезон цей, на жаль, триває зовсім недовго. Поспішайте!


Мітки: , , , ,

Джерело | Суспільне

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська