Start up бізнес школа Тернопіль Замовлення реклами тернопільська область

Ліна Костенко спростувала інформацію, що вона називала фестиваль “Файне місто” “сатаністичним”

Спростовано  скандальний допис, начебто на сторінці відомої поетеси. Ліна Костенко не називала музичний фестиваль Faine Misto «сатаністичним». Скандальний допис зробила адміністраторка фан-сторінки прихильників Ліни Костенко у Facebook, до якої поетеса не має жодного відношення.

Фестиваль Faine Misto цього року відбувався 28-30 липня у Львові, на території !FESTrepublic та у парку «Знесіння» і мав благодійне спрямування – під час заходу збирали гроші на підтримку бригади НГУ «Азов».

Допис про «сатаністичний фестиваль» з’явився на сторінці із назвою «Ліна Костенко» у п’ятницю, 4 серпня і мав яскраво виражене політичне забарвлення. Після цитати із роману Ліни Костенко «Маруся Чурай» про дволикість автор допису опублікував два фото мера Львова Андрія Садового – перше із церкви, а друге із організаторами фестивалю Faine Misto на балконі Ратуші.

Фото мали маніпулятивний підпис: «1) мер Львова Садовий у вишиванці виступає у храмі; 2) мер Львова Садовий з організаторами сатаністичного фестивалю «файне місто». Які слова страхітливі – дволикість, дворушництво, двозначність, двоєдушність!».

У неділю, 6 серпня, на сторінці «Ліни Костенко» опублікували спростування і вибачення, назвавши скандальний пост «випадковим».

«Пост про Андрія Садового і Faine Misto festival опублікований випадково (особиста думка однієї із адмінок) і ніякого відношення до Ліни Костенко та цієї фан-сторінки не мають!», – йдеться у повідомленні на фан-сторінці «Ліна Костенко».

 


Мітки:

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська