На Тернопільщині виявили 25 нелегальних мігрантів

У травні в країні стартували загальнодержавні профілактичні заходи з контролю виконання законодавства у міграційній сфері. За два місяці на Тернопільщині було виявлено 25 нелегальних мігрантів.

“Щодо 19 іноземців прийняли рішення про примусове повернення, щодо 6 – про примусове видворення із забороною в’їзду в Україну. Також було ухвалене 1 рішення про реадмісію”, – повідомили в обласній міграційній службі.

У ході проведення операції “Мігрант” на Тернопільщині виявили громадянина Республіки Польща без жодних документів. Далі з’ясувалося, що іноземець втратив свій національний паспорт кілька років тому, але не вжив заходів для його відновлення.

Чоловік зміг повернутися в країну походження у рамках Угоди про реадмісію осіб. Посадові особи УДМС у Тернопільській області оформили для нього проїзний документ.

“Угодою передбачено взаємні швидкі й ефективні процедури ідентифікації та безпечного й організованого повернення осіб, які не виконують умов, передбачених для в’їзду на територію України або однієї з держав – членів Європейського Союзу. Після виконання усіх необхідних процедур, іноземця супроводили до контрольно-пропускного пункту та передали його працівникам Бещадського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща”, – зазначили в установі.

452195840_794764852831567_3954713832670947370_n.jpg


Мітки:

Джерело | Тернополяни

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська