Психологічну підтримку з використанням іграшки-моделі надають в Тернопільському Соборі

В Арихикатедральному Соборі УГКЦ в Тернополі дітям, які, разом із сім’ями були вимушені залишити свої домівки. Сьогодні, перебуваючи в безпечному місці, вони й далі відчувають незахищеність, бояться сирен і людей. Багато дітей розділені із батьками. Про це повідомляють на сторінці Собору.
Для маленьких переселенців створили програму підтримки. Дякуючи проєкту діти мають нагоду отримати від хібукі-терапевта свого друга – песика обіймаку. Він допомогає пережити травму, впоратися з болем, втратами. А ще песик Хібукі вміє слухати, не перебиваючи. Може витерти сльози з очей своїми довгими вушками. Може стати тим, хто втішить і зрозуміє. Хібукі — це іграшка-модель, деталі якої ретельно продумані й виважені.
Терапевтична методика роботи з дитячою травмою Хібукі-терапія є новою для України. Творцем Хібукі-терапії став доктор Шай Хен-Галь під час другої ліванської війни в Ізраїлі. З того часу Хібукі допомагав дітям багатьох країн переживати травму, відновлювати психічне здоров’я й повертатися до життя.

Мітки: , , , ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська