Як військовий з Тернопільщини потрапив на обкладинку Forbes

Фото військового Олександра Саричева з Тернопільської області прикрасило обкладинку відомого журналу Forbes. Військовослужбовець керував танком Т-84 «Оплот» і брав участь в боях  за звільнення Харківщини. Розповідає Суспільне.

Як потрапив на передову

22 лютого одразу ж після підписання президентом Указу про мобілізацію Олександр Саричев зібрав речі та відправився у військкомат. Чоловік зрозумів, що розпочинається війна. І хоча військовий мав усі можливості поїхати на роботу за кордон, він вирішив залишитися вдома та захищати країну.

Олександр командував танком Т-72 та брав участь у найважчих боях на Харківсько-Луганському напрямку. Одними з найбільш складних були бої за звільнення села Довгеньке в Ізюмському районі. В той період російські окупанти безперервно обстрілювали населений пункт, однак незважаючи на це українські захисники зуміли вистояти та втримати село. Екіпаж під керівництвом Олександра Саричева знищив три ворожих танки.

Найстрашніший момент був, коли російські військові підбили танк, в якому перебував житель Тернопільщини з побратимами. Довелося терміново евакуюватися з танку, однак всередині залишався водій і на лінії, де він перебував, його дістати було неможливо. На щастя, водію вдалося самостійно вибратися з палаючого танка.

Цей випадок заставив Олександра переосмислити своє життя і він разом з побратимами почали знімати більше відео з життя на передовій, навіть обстріли. Частину відео та світлин військовий з Тернопільщини публікує у власних соцмережах. Адже фото та відео залишаться після смерті військового, і їх зможуть згодом переглянути діти чи батьки.

Одного дня прокинувся знаменитим

Цікава історія вийшла і з обкладинкою журналу Forbes. На своїй сторінці військовий розмістив фото з танком Т-84, яким він керував на той момент. Світлина розлетілася по соцмережах і несподівано потрапила на обкладинку Forbes.

Соціальні мережі також допомагають Олександру збирати кошти для потреб підрозділу. На думку військового, люди повинні розуміти, що вони на передовій не розважаються, а працюють для захисту України. Чоловік закликає українців вірити в Збройні Сили  й всіляко допомагати військовим.

Захисник з Тернопільщини вірить в перемогу України та що її можна здобути зусиллями Збройних Сил. Хоча пропагандисти й стверджують, що воюють з НАТО, однак вони добре розуміють – на другій стороні українці, хоча і з натівським озброєнням. Військовослужбовці завжди стоять і стоятимуть на захисті спокою громадян.

Варто додати, що Олександр Саричев воює з 2014 року, брав участь в Революції Гідності, де познайомився з Устимом Голоднюком. Разом вони пройшли весь Майдан. Після початку війни Олександр Саричев підписав контракт та почав служити у танковому батальйоні.

Хоча, до цього житель Тернопільщини ніколи не був танкістом, а звичайною цивільною людиною – студентом. В листопаді 2014 року Олександр Саричев підписав перший контракт із ЗСУ, а вже в грудні цього ж року відправився в танковий батальйон.


Мітки: ,

Джерело | обласТь

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська