Іменем Героя України Романа Гаха планують назвати школу на Тернопільщині

У селі Баворів, що на Тернопільщині, відбулися громадські обговорення щодо присвоєння імені Героя України – Романа Гаха КЗ “ЗОШ І- ІІІ ступеня села Баворів”.

В обговоренні взяли участь керівництво громади, вчителі школи та активні жителі Баворівського старостинського округу.

Присутніми були батьки та рідні Героя України Романа Гаха.

Голова Великогаївської громади Олег Кохман зазначав, що за клопотанням дружини Романа – Ірини , поданням пропозиції від директора школи Миколи Костика щодо присвоєння імені Романа Гаха школі села Баворів, депутати Великогаївської сільської ради на одній із сесій рекомендували провести громадські слухання щодо присвоєння імені Героя України школі села Баворів.

Дружина Романа – Ірина Гах з певних причин не змогла бути присутньою за зібранні, проте підготувала та надіслала звернення, яке зачитав староста Назарій Брегін.

Жінка зазначила, що Роман на передовій з 2014 року. Чоловік був прикордонником і завжди з побратимами першими «зустрічали» ворога. Ірина Гах детально описала той день, коли Романа не стало. Він понад 6 годин чинив опір ворогу, та, на превеликий жаль, загинув на полі бою.

Директор школи Микола Костик згадав час, коли Роман сидів ще за шкільною партою. Саме тоді, будучи ще зовсім юним, хлопець вирішив стати військовим.

Про процедуру присвоєння імені закладу освіти звання Героя України Романа Гаха детально розповів начальник відділу освіти Ігор Глива.

Саме думка громадськості є важливою складовою для прийняття рішення, за яке повинні проголосувати депутати місцевої ради.

Ви також можете підтримати ініціативу присвоєння імені Героя України – Романа Гаха КЗ “ЗОШ І- ІІІ ст. с. Баворів”, перейшовши за покликанням та заповнивши гугл-форму. Жителі Баворівського старостинського округу, які не мають можливості заповнити гугл-форму онлайн, можуть звернутися у старостинський округ або школу с. Баворів. Важливо! Вік учасників: 18+”, –йдеться у дописі Великогаївської громади. 


Мітки: , ,

Джерело | Тернополяни

Тернопіль Теребовля Бучач Заліщики Борщів Чо р тків Г у сятин Підв о ло- чиськ Ланівці Збараж Шумськ К ременець К озова Бережани Підгайці Зборів Монасти- риська