Мрієте про найсмачніші суші, але хочете поїсти їх увечері, не виходячи з дому? Є рішення! Просто замовити їх онлайн. Такий спосіб доставки став дуже популярним у наш час. Традиційна японська страва, яку раніше готували лише для еліти, тепер доступна кожному. Головне – знайти місце, де їх найкраще готують. Найсмачніші суші в Коломиї можна замовити натиснувши кілька кліків у вашому телефоні.
Просто виконайте наведені нижче дії:
- Відвідайте вебсайт ua
- Оберіть розділ «Суші».
- Перегляньте меню та виберіть суші-сети.
- Вкажіть спосіб оплати й… чекайте на доставку!
Суші = здоров’я
Японська кухня одна з найздоровіших у світі, в ній дуже мало холестерину, жирів і калорій, але багата залізом та вітамінами. Як доводять різні дослідження, суші дуже корисні для організму. Це одна з дієтичних страв, якій японці зобов’язані своїм довголіттям. Регулярне вживання суші позитивно впливає на імунну, серцево-судинну та нервову системи, а також корисно для зору, щитоподібної залози, кісток і шкіри. Суші низькокалорійні, тому допомагають зберегти струнку фігуру. А ще варто додати, що японці в середньому живуть майже 84 роки! Для порівняння, німцям 80 років, американцям 78 з половиною років, а полякам трохи понад 76 років. Мешканці Монако живуть найдовше у світі – майже 90 років.
Історія суші
Перші згадки про «суші» історики знаходять в джерелах періоду Нара (VIII ст.) Відомо, що в той час шукали спосіб продовжити термін зберігання ферментованої риби. Рибу почали покривати рисом, і в міру розвитку процесу її приготування обидва інгредієнти почали поміщати в дерев’яні контейнери. Це оригінальна форма суші, яку сьогодні подають у формі фігурних рулетів.
Цікаві факти про суші
- Кращі японські ножі для нарізки суші виготовляються за тим же методом, що і самурайські мечі. Найконсервативніші кухарі з Країни висхідного сонця досі вірять, що клинок має індивідуальну душу, надану майстром, тому до ножів тут ставляться з максимальною дбайливістю та повагою. Ідеально зроблений ніж для суші потрібно заточувати раз на день.
- Васабі, або японський хрін, почали їсти з суші з гігієнічних міркувань – речовини, що містяться в цій рослині, вбивали бактерії і паразитів, що живуть в сирій рибі.
- Блакитний тунець (звичайний тунець) – одна з найбільш часто використовуваних риб для приготування суші. Найвища ціна, яку коли-небудь платили за цю смачну рибу, становила 1,8 мільйона доларів за шматок вагою 222 кілограми.
- Найдорожчі суші у світі приготував філіппінський шеф-кухар Анджеліто Аранета-молодший.Загорнута у 24-каратний позолочений лист норі та прикрашена діамантом 0,25 карата та перлами Мікімото, маленька закуска коштувала майже 2000 доларів.
- Водорості норі, які використовували для загортання суші, раніше отримували, зішкрібаючи їх з дна човна, потім пресуючи їх у листи та висушуючи на сонці.
- 17 червня відзначають Міжнародний день суші. Це свято започаткували у 2009 році.
У Японії кажуть, що суші спочатку їдять очима, а потім вже язиком. Проведіть час зі своїми близькими, поділіться з ними особливими моментами, не гаючи час на кухні. Замовляйте суші в Коломиї онлайн.
Мітки: Коломия, суші